Svijet

Ankara planira međunarodnu istragu o ubistvu Kašagoija

Ankara planira međunarodnu istragu o ubistvu Kašagoija
Foto: Tanjug/AP arhiva | Ankara planira međunarodnu istragu o ubistvu Kašagoija

ANKARA - Turska planira da pokrene međunarodnu istragu o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija i preduzeće korake u narednim danima, rekao je danas ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Kašogi, kritičar saudijskog prestolonasljednika princa Mohameda bin Salmana, počeo je da piše za "Washington post" poslije preseljenja u SAD, a ubijen je u Saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra.

Turska je ranije objavila da sarađuje sa drugim zemljama u vezi sa ovim slučajem i optužila Saudijsku Arabiju da nije potpuno kooperativna u istrazi.

Čavušoglu je rekao da pojedine zapadne zemlje pokušavaju da zataškaju ubistvo Kašogija i dodao da je Turska obavila pripreme za pokretanje međunarodne istrage, javila je državna agencija Anadolija.

"Ići ćemo do kraja. Obavili smo pripreme za međunarondu istragu u narednim danima i preduzećemo neophodne korake", rekao je šef turske diplomatije.

Uprkos zajedničkoj istrazi sa saudijskim zvaničnicima u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, konzulovoj rezidenciji i na nekoliko drugih lokacija, Kašogijevo tijelo nije pronađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije