Svijet

Australijski ministar opsjednut šaranom (VIDEO)

Australijski ministar opsjednut šaranom (VIDEO)
Australijski ministar opsjednut šaranom (VIDEO)

KANBERA - Potpredsjednik Vlade Australije Barnabi Džojs postao je zvijezda društvenih mreža nakon govora o šaranima, koje je političar nazvao „odvratnim stvorenjima koja usisavaju prljavštinu“.

Na snimku govora potpredsjednika australijske vlade Barnebi Džojsa se vidi kako političar tokom diskusije o šaranima pada u vatru, a na kraju bukvalno viče u mikrofon, ponavljajući frazu o „odvratnim stvorenjima“.

„Mi ne želimo da imamo posla sa šaranima! Treba da se oslobodimo šarana! Mi u koaliciji želimo da budemo sigurni da imamo čiste rijeke i zdravu ekonomiju. Sve zato što smo se oslobodili šarana“, saopštio je okupljenima Džojs. Nastup zamjenika premijera je odmah postao glavna tema za šalu na australijskim društvenim mrežama.

Ranije su australijske vlasti objavile da namjeravaju da potroše više od 11 miliona dolara kako bi se očistile vodene površine od evropskog šarana. Šarani zagađuju vodu, uništavaju rastinje i drige ribe. Kako bi se izbavili od ribe koja je postala pošast za australijski ekosistem predlaže se korišćenje virusa herpesa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije