Svijet

Austrijska policija: Izbjeglice u napuštenom kamionu ugušile su se vrlo brzo

Austrijska policija: Izbjeglice u napuštenom kamionu ugušile su se vrlo brzo
Austrijska policija: Izbjeglice u napuštenom kamionu ugušile su se vrlo brzo

Austrijska policija saopštila je da sistem za vazduh u kamionu koji je pronađen prošli četvrtak uz austrijski autoput s mrtvim migrantima nije radio, te da su se oni ugušili vrlo brzo i to još dok je vozilo bilo na mađarskom teritoriju.

"S obzirom na broj ljudi i količinu vazduha, smrt je najvjerojatnije nastupila vrlo brzo" nakon što su se ukrcali, na srpsko-mađarskoj granici, rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u Gradišću, na konferenciji za novinare u Železnom.

Dodao je da su migranti imali kisika vjerovatno samo za sat do sat i po vožnje. Hladnjača je bila hermetički zatvorena, dodao je, a nema nikakvih znakova da su se migranti pokušali osloboditi iz vozila.

Policija je kazala da još nijedna osoba među 71 koliko ih je pronađeno mrtvo nije identifikovana, ali da se uglavnom radi o Sirijcima, Iračanima i Afganistancima. U kamionu je bilo 59 muškaraca, 8 žena i četvero djece.

"Pronašli smo ukupno 17 putnih dokumenata. Na osnovu njih možemo reći da je to bila miješana grupa ljudi. Sirijci, Iračani kao i Afganistanci vjerovatno su bili u kamionu", rekao je Doskozil.

Dodao je da je pronađeno i 40 telefona te da je policija u kontaktu s ljudima koji kažu da su rođaci žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije