Svijet

Bajden pozdravio planove Kijeva za stabilizaciju ekonomije

Bajden pozdravio planove Kijeva za stabilizaciju ekonomije
Bajden pozdravio planove Kijeva za stabilizaciju ekonomije

VAŠINGTON - Džo Bajden, potpredsjednik SAD, pozdravio je planove ukrajinske vlade da sljedeće nedjelje donese zakon koji će pomoći u stabilizaciji ekonomije zemlje, saopštila je Bijela kuća.

Mjere o kojima treba da se glasa ranije su razmotrene sa Međunarodnim monetarnim fondom, a s namjerom da se pomogne stabilizaciji ukrajinske ekonomije i ubrza međunarodno finansiranje.

U saopštenju je navedeno da je Bajden izrazio podršku tokom jučerašnjeg razgovora sa ukrajinskom predsjednikom Petrom Porošenkom, prenijela je agencija AP.

Bajden i Porošenko su takođe razgovarali o situaciji na istoku Ukrajine, pošto je ukrajinski predsjednik informisao američkog potpredsjednika o nastavku granatiranja proruskih snaga u blizini Donjecka i Mariupolja, čime se krši sporazum o primirju iz Minska.

Porošenko je takođe izvijestio o dodatnim žrtvama među ukrajinskim snagama, pošto su razmotrili "nesposobnost međunarodnih posmatrača OEBS-a" da provjere da li je Rusija povukla svoje teško naoružanje sa linije fronta u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije