Svijet

Bajden večeras stiže u posjetu Kijevu

Bajden večeras stiže u posjetu Kijevu
Bajden večeras stiže u posjetu Kijevu

VAŠINGTON - Američki potpredsjednik Džozef Bajden će večeras stići u dvodnevnu posjetu Ukrajini, gdje će se sutra susresti sa vršiocem dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandrom Turčinovim i premijerom Arsenijem Jacenjukom, saopštila je danas Bijela kuća.

Bajden će se u Kijevu, takođe, sastati sa članovima ukrajinskog parlamenta iz različitih stranaka i regiona, kao i predstavnicima nevladinih organizacija, navodi se u saopštenju, a prenio je Rojters.

Potpredsjednik SAD će na najavljenim sastancima "sa svojim sagovornicima razgovarati o naporima međunarodne zajednice u cilju stabilizacije i jačanja ukrajinske privrede, kao i pomoći Ukrajini da ostvari napredak u ustavnim reformama, decentralizaciji, borbi protiv korupcije i održavanju slobodnih i fer predsjedničkih izbora 25. maja", najavila je Bela kuća.

"Potpredsednik će takođe razgovarati o najnovijem razvoju događana na istoku Ukrajine i koracima za povećanje kratkoročne i dugoročne energetske bezbjednosti te zemlje", stoji u saopštenju.

Juče je u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine došlo do pucnjave između pripadnika samoodbrane Donjecke republike i napadača, za koje se smatra da pripadaju nacionalističkom Desnom sektoru, u kojoj je poginulo šestoro ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije