Svijet

Bebu staru 24 dana bacali po sobi, dijete imalo 32 preloma rebara

Bebu staru 24 dana bacali po sobi, dijete imalo 32 preloma rebara
Foto: N.N. | Bebu staru 24 dana bacali po sobi, dijete imalo 32 preloma rebara

Majka, kojoj je vlastito dijete služilo kao "modni detalj", i njen bivši momak osuđeni su u Velikoj Britaniji na deset godina zatvora zbog postupaka koji su uzrokovali smrt njenog sinčića Stenlija Dejvisa, starog svega tri nedjelje.

Roksana Dejvis (30) iz Gosporta, na obali Engleske, i njen bivši momak Sajmuel Dejvis (24) iz Sauthemptona, osuđeni su juče u Kraljevskom sudu u Vinčesteru.

Beba stara 24 dana umrla je od posljedica preloma lobanje i izliva krvi u mozak 28. marta 2017. Osim toga, dječačić je imao čak 32 preloma rebara i devet preloma ruku i nogu, koje je zadobio u najmanje tri navrata.

Sudija Džejn Miler rekla je da je beba pretrpila “brutalan” napad u kome su je grubo drmusali, a možda i bacali po sobi.

Medicinski dokazi navode na zaključak da je mališan neutješno plakao između deset minuta i pola sata, što znači da su optuženi morali da čuju da nešto nije u redu, jer su živjeli u izuzetno malom stanu. Sudija je takođe rekla da je neko od njih dvoje možda mogao da bude odsutan u trenutku kada su bebi nanijete neke od povreda, ali nikako sve.

Roksana Dejvis je plakala na suđenju, a dok su je odvodili u ćeliju vikala je: “On je ubica!”

Sudija je, međutim, rekla da su njene suze “krokodilske” i da je uznemirena zbog sebe, a ne zbog Stenlija.

"Oduševljeno ste ga prikazivali porodici i prijateljima, ali kad ste bili kod kuće i više nije bio vaš modni detalj, spremno ste ga predavali partneru", dodala je ona.

Par, koji nije bio vjenčan, ali slučajno nosi isto prezime, testiran je na droge nakon hapšenja i utvrđeno je da su koristili kokain i kanabis.

Iako su znali da je Stenli povrijeđen, nisu obavijestili ljekara, već su pokušali da prikriju povredu i na taj način spriječili da mu se ukaže pomoć.

(express.co.uk, Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije