Svijet

Belgija: Prijeteće pismo upućeno džamiji Atadamun

Belgija: Prijeteće pismo upućeno džamiji Atadamun
Belgija: Prijeteće pismo upućeno džamiji Atadamun

BRISEL - Velika belgijska džamija Atadamun zaprimila je danas anonomno pismo od takozvane "Hrišćanske države", u kojem se prijeti svim muslimanima da će biti ubijeni, a njihovi poslovi uništeni.

U odštampanom anonimnom pismu punom pravopisnih grešaka zaprijećeno je da nijedna džamija i nijedna firma neće biti bezbjedne. U pismu je zaprijećeno da će braća / muslimani/ biti poklani kao svinje i razapeti kao Gospod.


Jedan od lokalnih muslimanskih vođa i predsjednik udruženja "Molenbek džamije" DŽamal Habačić pronašao je prijeteće pismo u poštanskom sandučetu.

Habačić je rekao za lokalnu televizijsku stanicu "RTBF" da je ovo pismo ili djelo neke neuravnotežene osobe ili vrlo ozbiljna prijetnja, te dodao da je nepoznato ime autora pisma, ali da koristi sličnu terminologiju kao "Islamska država", prenosi "Raša tudej".

Habačić je zabrinut zbog mogućeg povećanja islamofobije, bilo da se radi o verbalnom ili fizičkom zlostavljanju.

Druge dvije džamije u regionu su takođe zaprimile slična prijeteća pisma.

DŽamija Atadamun važi za ključnu muslimansku instituciju u Molenbek okrugu, području u blizini belgijske prijestonice koje je povezano sa terorističkim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Belgijski premijer Šarl Mišel izjavio je prošle nedjenje da će vlada možda zatvoriti "određene radikalne džamije" u okrugu Molenbek zbog straha da su odatle "dirigovani" pariski napadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije