Svijet

Bijela kuća objavila službeni portret prve dame, prsten privukao pažnju

Bijela kuća objavila službeni portret prve dame, prsten privukao pažnju
Bijela kuća objavila službeni portret prve dame, prsten privukao pažnju

VAŠINGTON - Bijela kuća je objavila službeni portret prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Trump.

Ta fotografija od sada će biti korišćena u službenim prilikama kad god se govori o prvoj dami SAD-a.

Tačna lokacija na kojoj je prva dama fotografisana nije otkrivena, a nije poznato ni ko je autor portreta, piše "jutarnji.hr" pozivajući se na britanski "Telegraf".

"Čast mi je da služim u ulozi prve dame i radujem se saradnji sa američkim narodom tokom nadolazećih godina", rekla je Melanija Tramp u izjavi prilikom predstavljanja portreta.

Ona je, kako se navodi, naglasila da će se tokom prvog mandata svog supruga koncentrisati na borbu protiv sajberbulinga (zlostavljanja putem interneta).

Fotografisana je od struka na gore, a za potrebe službenog portretisanja obukla je crni sako koji je ukrasila crnom maramom i nakitom.

Pozadina fotografije sugeriše da je Melanija Trump fotografisana na sličnom mjestu u Bijeloj kući kao i jedna od nekadašnjih prvih dama Nensi Regan.

List navodi da se vjerovatno u težnji da izbjegne kontroverze kakve je prouzrokovao prvi portret njene prethodnice Mišel Obame, koja je na svom prvom portretu obukla haljinu bez rukava, Trampova odlučila za konzervativniju opciju.

Ono što je korisnicima društvenih mreža odmah privuklo pažnju, bio je prsten od 25 karata na Melanijinoj lijevoj ruci koji vrijedi tri miliona američkih dolara.

"Prodajte prsten, spasite 'Milz on Vilz' (državni program koji slabo pokretnim starijim osobama dostavlja hranu)", napisao je jedan korisnik na Twitteru.

"Lijep prsten, molim vas pokažite ga svima koji gube zdravstveno osiguranje, obrazovanje i obroke. Kako ono ide borba protiv cyberbullyjinga?", napisala je druga korisnica.

Osim toga, kako se navodi, neki posmatrači nisu mogli da se otmu utisku da je lice prve dame na portretu pomalo retuširano.

Melanija Tramp rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu u Sloveniji, a manekensku karijeru napravila je u Milanu, Parizu i na kraju Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije