Svijet

"Bijeli šljemovi samo šire propagandu terorista"

"Bijeli šljemovi samo šire propagandu terorista"
Foto: Ilustracija | Rodžer Voters: Bijeli šljemovi samo šire propagandu terorista
N.N.

BARSELONA - Britanski muzičar Rodžer Voters, legendarni član grupe "Pink flojd", kritikovao je organizaciju "Bijeli šljemovi".

Voters je na koncertu u Barseloni ocijenio da "Bijeli šljemovi" postoje "samo da bi širili propagandu džihadista i terorista".

On je paljbu po ovoj organizaciji osuo dok su SAD, Velika Britanija i Francuska još pripremale napad na Siriju na osnovu izvještaja "Bijelih šljemova"“. Nedjelju dana ranije, ova grupa je objavila fotografije za koje je tvrdila da prikazuju posljedice navodnog hemijskog napada sirijske vlasti na grad Dumu u blizini Damaska.

Voters je pred publikom u Barseloni rekao da je od njega neko tražio da se izjasni o Dumi. Pjevač je objasnio da je imao potpuno različito mišljenje o situaciji u Siriji od osobe koja je tražila da se o tome izjasni.

"Bijeli šljemovi su lažna organizacija koja postoji samo da bi širila propagandu za džihadiste i teroriste. To je moje mišljenje. Razlikuju nam se mišljenja", rekao je Voters

"Kada bismo slušali propagandu Bijelih šljemova i ostalih, onda bismo počeli da od naših vlada tražimo da bacaju bombe na ljude u Siriji. Bila bi to greška monumentalnih razmjera za nas kao ljudska bića", rekao je Voters.

On je iznio drugačiji prijedlog.

"Ono što bi trebalo da uradimo jeste da ubijedimo naše vlade da ne bacaju više bombe na ljude. Svakako ne prije nego što smo obavili sva neophodna istraživanja kako bismo imali jasnu ideju o tome šta se zaista dešava. Živimo u svijetu u kom je propaganda važnija od stvarnosti", rekao je muzičar.

Voters je pozvao ljude da "prevaziđu granice, religije i nacije" kako bi planeta Zemlja postala bolje mjesto.

(Sputnjik)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije