Svijet

Bivši suprug teniserke ubio njihovu djecu

Bivši suprug teniserke ubio njihovu djecu
Foto: Facebook | Bivši suprug teniserke ubio njihovu djecu

Prije četiri dana Stefani Ris, bivša američka profesionalna teniserka primila je poziv od kojeg strahuje svaki roditelj. Njeno dvoje djece, Harison (15) i Šelbi (13) nisu se pojavili u školi.

Nakon što nije mogla dobiti na telefon niti svoju djecu niti bivšeg muža Majkla Huna, odvezla se do Hunove kuće u Zionsvilu u Indiani, ali vrata su bila zaključana i niko se nije javljao.

Trener tenisa koja se nekada takmičila na Vimbldonu i US Openu imala je osjećaj da se nešto dogodilo, pa je pozvala policiju.

Policajci su ušli u kuću oko 10.30 ujutro i pronašli Šelbi i Harisona u krevetu s prostrijelnim ranama, te leš njihovog oca, bivšeg supruga teniserke (50), koji se ubio vatrenim oružjem. Policija vjeruje da je Hun ubio svoju djecu dok su spavali prije nego što je digao ruku na sebe.

"Kao prvo ne mogu zamisliti da nekome oduzmem život, a kamoli da ubijem svoju djecu. Nečuveno, neko nije bio sasvim svoj kada je povukao okidač, rekao je načelnik policije okruga Boone Mike Nielsen.

Zasad je nejasno kada se dogodilo strašno krvoproliće, s obzirom da niko od komšijka nije čuo pucnjeve.

Nilsen je odbio da otkrije da li je na mjestu zločina pronađena oproštajna poruka, a pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio mogući motiv za ubistvo i samoubistvo.

"Pokušaćemo saznati da li je motivi za ovaj zločin u porodičnoj prošlosti ili razvodu i saznati što se tačno dogodilo, rekao je Nilsen.

"Koliko sam shvatio nije bilo neke drame vezano za razvod, uspjeli su se sve dogovoriti, a čak su se nedavno vidjeli na jednom teniskom meču. Nije se događalo ništa što bi ukazivalo na ovakav razvog događaja. Razveli su se u novembru 2017. i pokušali su što manje djecu miješati u cijeli proces. Možda nikada nećemo saznati zašto je ubio svoju djecu, rekao je Nilsen.

U molbi podnesenoj u novembru, javljaju američki tabloidi, Ris je tražila da se Hunu skrati vrijeme koje provodi s djecom te da se njen bivši suprug svaki mjesec testira na nivo alkohola u krvi, na što je on kasnije pristao.

U avgustu se Ris žalila da je Hun prestao plaćati alimentaciju.

"Ovo je velika tragedija za ovu zajednicu i strašno je da su moji policajci to morali vidjeti, scena koju su zatekli pratiće ih cijeloga života, rekao je Nilsen.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije