Svijet

"Braćo, sestre ljekari, dođite u ISIL"

"Braćo, sestre ljekari, dođite u ISIL"
"Braćo, sestre ljekari, dođite u ISIL"

Raka - Islamska država je objavila snimak u kom ljekar iz Australije poziva svoju “medicinsku braću i sestre” da uđu u džihad protiv Zapada.

Doktor koji se predstavio kao Abu Jusuf poručio je svojim kolegama širom svijeta da dođu u Siriju i da se pridruže ratu za islam.

”Ja sam došao iz Australije da živim u kalifatu. Ovo vidim kao dio mog džihada, želim da pomognem muslimanima u dijelu u kom mogu, a to je medicina. Kajem se što nisam ranije došao u Islamsku državu”, navodi Jusuf.

Snimak je navodno napravljen u jednoj bolnici u Raki, gradu u Siriji koju Islamska država smatra svojom prestonicom. Ljekar se na snimku šeta kroz porodilište i u rukama drži novorođenče, piše B92.

“Razočaravajuće je da ima toliko muslimanske braće i sestara, medicinskih radnika, koji i dalje žive i rade na Zapadu i nisu ovdje, gdje muslimani zaista pate od nedostatka medicinske opreme, lijekova i kvalitetne medicinske njege. Šaljem poruku svima koji razmišljaju da nam se pridruže, treba nam vaša pomoć”, rekao je Jusuf.

Prema navodima australijskih medija, radi se o bivšem studentu Univerziteta u Adelejdu pod imenom Tarek Kamle, za koga navode da je bio poznat po alkoholizmu i promiskuitetnom ponašanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije