Svijet

Broj žrtava požara na brodovima porastao na 14

Broj žrtava požara na brodovima porastao na 14
Foto: Screenshot | Broj žrtava požara na brodovima porastao na 14

MOSKVA - Najmanje 14 osoba poginulo je u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, javlja TASS, pozivajući se na izvor iz službe za vanredne situacije, dok spasioci upozoravaju da postoji opasnost od eksplozije na tim brodovima.

"Operacija spasavanja će se nastaviti sve dok svi članovi posade ne budu pronađeni. Postoji opasnost od eksplozije gasa", rekao je ruskoj agenciji portparol Centra za pomorsko sapasavanje u Novorosijsku.

Prema ranijim navodima, brodovi, koji plove pod zastavom Tanzanije, prevoze tečni prirodni gas.

Izvor iz službe za vanredne situacije rekao je TASS-u da je 11 tijela izvučeno, dok su se još tri mornara utopila, prema preliminarnim informacijama.

Spasioci su prethodno potvrdili da je 11 osoba smrtno stradalo u ovom incidentu, napominje ruska agencija.

U međuvremenu, spasioci su počeli operaciju gašenja požara.

Požar je izbio na dva broda nakon što se na jednom od njih dogodila eksplozija, saopštila je ranije pres-služba Savezne agencije za morsku i riječnu plovidbu Rusije, prenio je Reuters.

Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva, rekao je portparol ove službe.

Na jednom od njih, pod nazivom "Kendi", nalazila je posada od 17 članova, među kojima devet turskih i osam indijskih državljana.

Drugi brod, "Maestro", imao je posadu od 14 članova - sedam turskih i sedam indijskih državljana, navodi TASS.

U međuvremenu, izvor iz lokalne službe za vanredne situacije rekao je ruskoj agenciji da je, na mjestu na kojem se nalaze brodovi koji gore, zabranjeno usidriti se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije