Svijet

CIA: Putin priča mnogo toga bez pokrića

CIA: Putin priča mnogo toga bez pokrića
Foto: Tanjug/AP | CIA: Putin priča mnogo toga bez pokrića

PENTAGON - Važni američki vojni funkcioneri vjeruju da oružje koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin još nije u operativnoj upotrebi i da će proći godine dok se to ne dogodi.

U nedavnom govoru, Putin je predstavio brojna nova ruska nuklearna oružja i poručio da je, u poređenju sa njima, NATO-ovo naoružanje "zastarjelo".

Pentagon i CIA nisu saglasni - u izvještaju se navodi da "nisu uočili nikakve znatne promjene u ruskom strateškom vojnom kapacitetu", a kada je riječ o Putinovom predstavljanju naoružanja navode da ruski predsjednik govori "mnogo stvari bez pokrića".

Američki ministar odbrane Dćim Matis smatra da su novi ruski vojni sistemi "godinama daleko od stvarne prijetnje po SAD".

Direktor CIA Majk Pompeo poručuje da "Vladimir Putin priča mnogo toga bez pokrića".

"Konkretne detalje ne bih komentarisao. Sve ovo pomno pratimo kao i naša braća u Ministarstvu odbrane (SAD)", navodi on, a prenose zapadni mediji.

Putin je nedavno predstavio nove ruske rakete i niz novih oružja za koja tvrdi da su već operativna i da NATO ne može ništa da učini kako bi spriječio njihovu upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije