Svijet

CNN: Kašogi ubijen, tijelo isječeno na komade

CNN: Kašogi ubijen, tijelo isječeno na komade
Foto: Tanjug/AP | CNN: Kašogi ubijen, tijelo isečeno na komade

ISTANBUL- Brojni svjetski mediji među kojima su CNN, Njujork Tajms, Al Džazira i mnogi drugi izvijestili su na osnovu izvora bliskih istrazi o stravičnom ubistvu novinara Džamala Kašogija iz Saudijske Arabije, koji je nestao u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu.

Kašogi, koji je bio veliki kritičar politike kraljevske porodice prije dvije sedmice posljednji put je viđen i to kako ulazi u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Od tada mu se gubi svaki trag, a nakon što su turski istražitelji obavili analizu i istragu, svjetski mediji su počeli objavljivati monstruozne detalje o ubistvu novinara.

Tako je CNN objavio da je Kašogi isječen u komade, a da je to uradio saudijski ljekar Salah Al Tabiki.

Kako prenosi Al Džazira Kašogi je prije ubistva drogiran i pretučen, a nakon toga brutalno isječen za sedam minuta. Navodno postoji i audio zapis.

Kako prenosi Middleeasteye, doktor koji je sjekao tijelo je slušao muziku, a navodno je savjetovao i drugim osobama koje su bile u sobi da to isto učine.

Vlasti Saudijske Arabije negirale su umiješanost u smrt novinara, a na cijelu situaciju reagovale su i SAD, pa je državni sekretar Mike Pompeo odmah otputovao u Rijad.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije