Svijet

Čarli Bek: Beskućnik u Los Anđelesu je oteo pištolj policajcu

Čarli Bek: Beskućnik u Los Anđelesu je oteo pištolj policajcu
Čarli Bek: Beskućnik u Los Anđelesu je oteo pištolj policajcu

LOS ANĐELES - Policajci su ubili beskućnika u Los Anđelesu zbog toga što je pokušao da otme jednom od njih pištolj, izjavio je Čarli Bek, šef policije Los Anđelesa.

On se nalazi pod velikim pritiskom pošto je slučajni prolaznik snimio ubistvo beskućnika proteklog vikenda i objavio ga na društvenim mrežama, pa je taj čin naišao na opštu osudu.

"Dok se na zemlji borio sa policajcima, on je silom zgrabio jedan od njihovih pištolja, zbog čega je jedan od policajac pucao i usmrtio ga", rekao je Bek novinarima.

"Dva policajca koja su učestvovala u ovom događaju na sebi su imala kamere, u okviru projekta čiji je cilj razjašnjavanje slučajeva u ovakvim spornim situacijama", objasnio je Bek.

Snimak koji su napravili policajci nije objavljen.

"U ovoj fazi istrage bi trebalo da ga objavimo", kazao je Bek, dodajući da vjeruje da su policajci "postupali saosjećajno sve do trenutka kada je primjena sile bila neophodna".

Na amaterskom snimku se vidi fizički obračun između ubijenog muškarca i nekoliko policajaca u Skid Rou, blizu centra Los Anđelesa, gdje živi veliki broj beskućnika.

Na video-snimku se vidi kako žrtva udara policajce koji pokušavaju da ga savladaju. Zatim se čuje glas koji viče: "Bacite pištolj!" Poslije toga se čuje nekoliko pucnjeva i prolaznici kako vrište.

Bek tvrdi da je pregledao snimak na kojem jedan od policajaca više puta ponavlja: "Uzeo mi je pištolj!"

Policija Los Anđelesa je ranije saopštila da su tri policajca pucala na žrtvu, navodi AFP.

Oni su došli na to mjesto nakon što je prijavljena krađa i pokušavali su da privedu osumnjičenog, koji je pružao fizički otpor, ispričao je Bek novinarima u sjedištu policije Los Anđelesa.

Tokom borbe sa osumnjičenim policija je upotrebila i električni šoker, ali to nije imalo mnogo efekta, tvrdi Bek.

"Istragu o ovom slučaju sprovešće nezavisni generalni inspektor, okružni tužilac i Istražna divizija policije Los Anđelesa", izjavio je portparol policije Endi Smit.

"Dva policajca su zadobila lakše povrede, a oni koji su pucali u žrtvu sklonjeni su sa terena i poslati kući do daljeg", dodao je Smit.

Zasad nije poznato koliko policajaca je učestvovalo u ovom događaju niti koliko puta je pucano u žrtvu, rekao je portparol, dodajući da će identitet ubijenog biti objavljen kada njegova porodica bude obaviještena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije