Svijet

Četiri egipatska broda na putu ka Jemenu

Četiri egipatska broda na putu ka Jemenu
Četiri egipatska broda na putu ka Jemenu

KAIRO - Četiri egipatska broda prošla su kroz Suecki kanal na putu ka Jemenu da bi obezbedili Adenski zaliv, izjavio je neimenovani vojni izvor iz egipatske mornarice u Sueckom kanalu.

Neimenovani izvor je naveo da očekuje da će brodovi stići u Crveno more do večeras, prenio je Rojters.  

Saudijska Arabija i njeni saveznici iz Persijskog zaliva pokrenuli su noćas ofanzivu u Jemenu da bi potisnuli snage koje su saveznici Irana i drže pod opsadom Aden, gdje je utočište pronašao predsjednik Jemena koga podržavaju SAD.

Vojni izvori navode da su na meti napada bili položaji pobunjenika na različitim lokacijama u Sani, uključujući vazduhoplovnu bazu al-Dajlami i međunarodni aerodrom u severnom dijelu grada, kao i predsjednički kompleks koji su pobunjenici zauzeli u januaru.

Televizija "Al-Arabija" je objavila da u ofanzivi u Jemenu učestvuje 150.000 saudijskih vojnika i 100 bombardera, kao i da su Egipat, Jordan, Sudan i Pakistan spremni da učestvuju u kopnenoj ofanzivi u Jemenu.

"Al-Arabija" je, takođe, javila da su u vazdušnim udarima učestvovali i avioni iz Egipta, Maroka, Jordana, Sudana, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Bahreina.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije