Svijet

Cipras Makedoniji: Neće biti druge prilike

Cipras Makedoniji: Neće biti druge prilike
Foto: Tanjug/AP | Cipras Makedoniji: Neće biti druge prilike

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je danas Makedoniju da ispuni obaveze iz Prespanskog sporazuma zato što, kako je naglasio, neće biti druge prilike.

"Grčka neće prihvatiti integraciju naše susjedne zemlje u bilo koje međunarodne organizacije u kojima smo mi članica, u ovom slučaju EU i NATO, sa ustavnim imenom Republika Makedonija", naglasio je Cipras.

On je, kako navodi MIA, u četvorominutnoj izjavi novinarima uputio nekoliko poruka Makedoniji, ali i Grčkoj i članovima svoje vlade, pošto je šef diplomatije Nikos Kocijas podnio ostavku.

"Želim da pošaljem poruku našim susjedima koji su ovih dana fokusirani na svojim procesima započinjanja ustavnih promena, promjene ustavnog imena kao što predviđa Prespanski sporazum", rekao je Cipras.

On je kazao da "teška srca" prihvata ostavku Kocijasa i da će u narednom periodu preuzeti vođenje ministarstva spoljnih poslova.

"Ovaj moj izbor signalizira moju odlučnost da učinim sve što je u mojoj moći da osiguram da se Prespanski sporazum uspješno dovrši, što će poboljšati međunarodni položaj zemlje", rekao je grčki premijer.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije