Svijet

Cipras: Sa velikom pažnjom pratimo dešavanja u Sobranju

Cipras: Sa velikom pažnjom pratimo dešavanja u Sobranju
Foto: N.N. | Cipras: Sa velikom pažnjom prati dešavanja u Sobranju

ATINA - Zvanična Atina sa velikim interesovanjem prati današnje događaje u makedonskom Sobranju, izjavio je u Briselu grčki premijer Aleksis Cipras i dodao da je riječ o značajnom danu za Prespanski sporazum, te da makedonskom kolegi Zoranu Zaevu želi uspjeh, javila je MIA.

"Danas je ključan dan za Prespanski sporazum jer će Sobranje prvi put glasati a od tog glasanja zavisi da li će biti započet proces o reviziji ustava", rekao je Cipras.

"Mi sa velikim interesom pratimo posljednja dešavanja u susjednoj državi", dodao je grčki premijer, koji, kako je rekao, želi da se pokrene proces ustavne revizje jer je to jedini način da Makedonija napreduje i da se priključi EU i NATO.

"Zaista želim uspjeh Zoranu Zaevu“, rekao je.

Cipras je ponovio da će preuzeti resor spoljnih poslova u grčkoj vladi, nakon ostavke ministra Nikosa Kocijasa da bi, kako je rekao, obezbijedio uspješnju primjenu Prespanskog sporazuma.

"Naša vlada je imala dve velike pobjede: prva je izlazak iz ekonomske krize, koja bi trebalo da bude završena konsolidovanjem političke stabilnosti u narednom periodu, a druga je Prespanski sporazum, koji unaprijeđuje vodeću ulogu naše zemlje na Balkanu", naveo je Cipras i dodao da je odlučan da nijednu od tih pobjeda neće žrtvovati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije