Svijet

Civili u Ukrajini i dalje ginu

Civili u Ukrajini i dalje ginu
Civili u Ukrajini i dalje ginu

DONJECK - Gradske vlasti Donjecka saopštile su da se nastavljaju borbe oko aerodroma, dok je premijer samoproglašene DNR izjavio da su dva civila poginula u tom gradu.

Dopisnik Ruske informativne agencije (RIA) Novosti javio je da su jutros ukrajinske snage pucale iz artiljerije po oblasti Putilovske pijace Donjecka. Na sajtu gradskih vlasti navedeno je da su ranjene dvije žene, piše B92.

Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko je, kako prenosi RIA Novosti, rekao da je sa aerodroma pucano na oblast sela u Oktobarskom rudniku i da su dva civila poginula.

Prema njegovim riječima, proruske snage vodile su borbu sa ukrajinskom vojskom i u oblasti Telmanova i Gorlovke, gdje su dva ustanika ranjena.

U štabu DNR saopštili su da je sinoć ranjeno sedmoro ustanika.

Ukrajinska agencija Ukrinform prenijela je saopštenje sa sajta gradskih vlasti Donjecka da se nastavlja razmjena vatre između pripadnika jedinica DNR i ukrajinskih snaga koje kontrolišu aerodrom, kao i da gori jedna osmospratnica.

Agencija UNN prenijela je izvještaje lokalnih medija da u Donjecku napadaju aerodrom i da su pod paljbom osim tog strateškog objekta bili i žitelji naselja oko aerodroma.

Ta ukrajinska agencija navodi da se na zapadu Donjecka, gdje se aerodrom nalazi, ponovo čuju eksplozije i automatski rafali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije