Svijet

Crnogorac, svjedok napada u Najrobiju: S nama su bile tri trudnice

Crnogorac, svjedok napada u Najrobiju: S nama su bile tri trudnice
Foto: Tanjug/AP | Crnogorac, svjedok napada u Najrobiju: S nama su bile tri trudnice

PODGORICA - Predrag Amidžić iz Podgorice bio je u jednoj od zgrada koju su napali teroristi U glavnom gradu Kenije Najrobiju.

Amidžić je generalni direktor za istočnu Afriku kompanije "Pernod Rikard", čije se kancelarije nalaze u kompleksu koji je napadnut.

"Bukvalno sam u momentu početka pucnjave bio na prozoru. Vidio sam kako počinju da pucaju i vidio sam dva mrtva čovjeka. Zaista jedno užasno iskustvo", rekao je Amidžić za Radio "Antena M".

On je naveo da je odmah potom sa kolegama počeo da radi na tome da se zabarikadiraju u zgradi.

"Nemate izlaza, onda smo htjeli bar da im otežamo ulazak koliko toliko. U našem kolektivu je 23 ljudi, ima tri trudnice, zaista je situacija bila užasna", rekao je Amidžić.

On je dodao da su tako zabarikadirani sjedili dva časa, te su potom evakuisani.

"Zabarikadirali smo se i čekali. To je to... Užasan osjećaj. Kao glineni golubovi, sjedite i čekate da vidite hoće li neko doći da vas likvidira... Čujete pucanje", rekao je Amidžić.

On je naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže, policijska akcija pri kraju, da su bila četiri napadača i da ih je policija likvidirala.

Broj poginulih u napadu na hotelski kompleks u Najrobiju, porastao je na sedam, saopštili su lokalni zdravstveni zvaničnici.

Naoružani napadači izvršili su ranije napad na kompleks, ušli u hotel "Dusit", nakon čega je bombaš samoubica aktivirao eksploziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije