Svijet

Dačić i Ćo: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje

Dačić i Ćo: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje
Foto: N.N. | Dačić i Ćo: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef delegacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjun, izrazili su danas zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dvije zemlje i potvrdili spremnost za njihovo dalje unaprjeđenje, posebno u oblasti ekonomije.

Ministar Dačić upoznao je korejsku stranu sa aktuelnom situacijom u Srbiji, posebno na KiM i toku dijaloga između Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo.

Državni sekretar Ćo, koji predvodi delegaciju Republike Koreje, izrazio je razumijevanje i podršku stavovima Srbije u pogledu rješavanja pitanja KiM dijalogom i konsenzusom.

Pored toga, detaljnije je informisao šefa srpske diplomatije o aktuelnoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Konstatovana je potreba daljeg unaprjeđenja dijaloga na visokom političkom nivou i ponovljeni su pozivi za posjete najviših zvaničnika dvije zemlje u narednom periodu, naročito u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Koreje 2019. godine.

Pozitivnim su ocjenjene dosadašnje korejske investicije u Srbiju, gdje je posebno izdvojen rad kompanije „Jura“.

Sa korejske strane su najavljene nove investicije i dalje intenziviranje ekonomske saradnje Republike Koreje sa Republikom Srbijom.

Delegacija Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje boravi u posjeti Srbiji od 3. do 5. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije