Svijet

Dačić sa Lavrovim o krizi u Ukrajini

Dačić sa Lavrovim o krizi u Ukrajini
Dačić sa Lavrovim o krizi u Ukrajini

BEOGRAD - OEBS je spreman i rešen da učini sve, u okviru svog mandata, da pomogne implementaciju sporazuma iz Minska za rešenje krize u Ukrajini, izjavio je predsjedavajući OEBS-u Ivica Dačić u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

U razgovoru je zaključeno da je Paket mjera za implementaciju sporazuma iz Minska, dogovoren 12. februara ove godine, šansa koju ne treba propustiti da bi se došlo do mirnog rješenja krize u i oko Ukrajine, zbog čega je neophodno da se sve strane pridržavaju preuzetih obaveza, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije na čijem čelu je Dačić.

Predsjedavajući OEBS-u Dačić, istakao je još jednom spremnost i riješenost OEBS-a da učini sve da, u okviru svog mandata, pomogne implementaciju sporazuma iz Minska.

Dačić je dodao da očekuje da će se u okviru Trilateralne kontakt grupe naredne nedjelje razgovarati o koracima koje je neophodno preduzeti da bi se intenzivirao politički proces za rješavanje krize, kao što je dogovoreno na sastanku ministarske "trojke" OEBS-a 28. aprila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije