Svijet

Danas hladno sa kišom ili snijegom

Danas hladno sa kišom ili snijegom
Danas hladno sa kišom ili snijegom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno i pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim predjelima sa snijegom.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će u prvom dijelu dana biti obilnijih padavina, pogotovo na sjeveru, dok će na jugu biti povremenih sunčanih perioda i kiše. Kasno popodne i prema večeri padavine će biti slabije i ponegdje će prestati.

Federalni hidrometeorološki zavod saopštio je da će najviša dnevna temperatura vazduha biti većinom između dva i sedam, na jugu od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na jugu povremeno i pojačan.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je hladno i oblačno vrijeme sa kišom, u višim krajevima sa snijegom, a ponegdje i u nižim predjelima ima susnježice i snijega.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus devet, Čemerno, Han Pijesak, Istočni Drvar, Kupres minus dva, Gacko, Kalinovik, Ivan-sedlo, Sokolac, Mrakovica minus jedan, Tuzla, Drinić nula, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Ribnik, Srebrenica, Bugojno, Drvar, Sarajevo jedan, Zvornik, Foča, Rogatica, Doboj, Bihać, Livno, Sanski Most, Zenica dva, Banjaluka, Novi Grad, Rudo tri, Višegrad, Gradiška, Prijedor, Goražde četiri, Srbac, Gradačac pet, Bileća šest, Bijeljina i LJubinje sedam, Trebinje osam, Čapljina devet, te Mostar, Neum i Stolac 10 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa najviše kiše po metru kvadratnom palo je na području grada Tuzla 183, zatim na području opštine Srebrenica 60, Zvornik 55, Doboj 44, Han Pijesak 40, Istočni Drvar 37, Drinić 33, Sokolac 24, Ribnik 23, Rudo 22, Bijeljina 21, Rogatica 19 i drugo.

Visina snijega jutros u 7.00 časova: Bjelašnica 77 centimetara, Han Pijesak 60, Istočni Drvar 47, Čemerno 40, Kupres 23, Ivan-sedlo 20, Sokolac 16, Drinić 10 i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije