Svijet

Diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku

Diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku
Diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku

DONJECK - Nekoliko izviđačkih i diverzantskih grupa ukrajinske vojske probilo se do grada Donjecka gdje su granatirali stambenu četvrt iz ručnih bacača i intenzivnom vatrom napali prigradsko naselje Makejevka, gdje snabdijevanje strujom još nije uspostavljeno, javila je agencija Itar Tass.

Grad Donjeck je, u popodnevnim satima, zasut serijom granata, čule su se eksplozije i potvrđeno je da je jedna stambena zgrada djelimično uništena, dok su stanovnici Makejevka u regionu Donjecka izvjestili da su se čule tri artiljerijske vatre.

U ranijim izvještajima iz Makejevka navedeno je da je troje poginulo i da ima mnogo ranjenih, dok su neki mediji javili da je 10-oro djece ubijeno kada je vrtić u Makejevki granatiran, što lokalno stanovništvo, do sada, nije potvrdilo.

U izvještajima se navodi da se pod intenzivnom vatrom našao željeznički terminal, gasna stanica i da je gasovod zapaljen, kao i da ukupno 34 trafostanice nisu u funkciji, dok su u toku radovi na uspostavljanju snabdijevanja električnom energijom u gradu.

Ranije juče je zvanični Kijev objavio da je u "antiterorističkoj operaciji" na istoku Ukrajine tokom protekla 24 sata poginuo jedan vojnik, a 28 ranjeno, prenijele su ruske i ukrajinske agencije.

Sekretar gradskih vlasti Donjecka Larisa Tolstikina izjavila je za agenciju RIA Novosti da je tokom dana pet civila poginulo u pucnjavi na sjevernu oblast Makejevke, odakle na grad napada Nacionalna garda Ukrajine.

Gradske vlasti Luganska su saopštile da je tokom noći pucano i na taj regionalni centar na istoku Ukrajine, da ima poginulih i ranjenih civila, da je juče u potpunosti izgorjela centralna tržnica i da žitelji tvrde da je izgorjela i zgrada Dječje oblasne bolnice, prenijela je agencija UNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije