Svijet

Doživotna robija za monstruma iz Hong Konga

Doživotna robija za monstruma iz Hong Konga
Doživotna robija za monstruma iz Hong Konga

HONG KONG - Viši sud u Hong Kongu donio je presudu kojom je osudio Henrija Čaua (31) na doživotnu robiju nakon što je utvrđeno da je prvobitno ubio, a potom raskomadao i skuvao svoje roditelje.

Čau je sastavio je listu za kupovinu: nož za svinjetinu, čekić, nož za voće, izbjeljivač, lonac za kuvanje riže i mikrotalasna. Vrlo uobičajene stvari za kuhinju, međutim, Henri nije planirao da sprema ručak, već da isjecka svoje roditelje. Osim spiska stvari koje bi trebalo da kupi, Henri je napisao sebi u podsjetnik: "Isijeci kožu, isijeci organe, obrij glavu, uzmi krv i odnsei tijela u skrovište". Ovaj spisak pomogao je policiji da otkriju ubicu dvoje ljudi, Čau Vingkija (65) i Sije Juetji (63), koji su nestali 1. marta 2013. godine u Hong Kongu. Njihov sin Henri prošle nedjelje proglašen je krivim za dvostruko ubistvo, a sporni spisak za kupovinu nije jedini dokaz njegove krivice.

Naime, Henri je svojim prijateljima slao poruke u kojima je priznao ubistvo, a čak je i jednom prijatelju rekao da bi volio da postane serijski ubica, donosi News.com.au.

Čau je prvobitno rekao policiji da su njegovi roditelji otisli na put, ali je kasnije priznao ubistvo u telefonskoj poruci prijatelju, u kojoj je sebe nazvao "psihopatom" dodajući da "ne može da saosjeća sa bolom drugih zbog svog iskustva tokom odrastanja i puberteta".

Forenzičari su pronašli glave njegovih roditelja u dva velika frižidera, a u njima je pronađeno i nekoliko plastičnih kutija sa precizno isjeckanim i usoljenim dijelovima tijela. Policija nije pronašla sve dijelove tijela, a pretpostavlja se da ih je Henri spremio u mikrotalasnoj i pojeo.

Henri je priznao ubistvo, ali je naveo i da mu je prijatelj Tse Čunkej pomogao u tome ubivši mu majku. Ipak, Tse je negirao ove tvrdnje i istragom je utvrđeno da govori istinu, zbog čega je oslobođen, prenosi Blic.

Čau je osuđen na dodatnih 9 godina i 4 mjeseca zatvora zbog sprečavanja sahrane svojih roditelja, prenosi AFP.

"Kazne će služiti istovremeno", rekao je sudija Višeg suda u Hong Kongu Majkl Stjuart Mur ističući da Čau "nema sposobnost saosjećanja" i da je "veoma opasan po druge".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije