Svijet

Druga žrtva protesta protiv skupljeg goriva u Francuskoj

Druga žrtva protesta protiv skupljeg goriva u Francuskoj
Foto: Tanjug/AP | Druga žrtva protesta protiv skupljeg goriva u Francuskoj

PARIZ - Još jedna osoba poginula je u Francuskoj tokom protesta protiv povećanja poreza na gorivo, koji se održavaju širom zemlje.

To je druga žrtva protesta, za vrijeme kojih su demonstranti blokirali ključne puteve, dok je više stotina ljudi povrijeđeno.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je "iskreno saučešće" porodici i prijateljima motocikliste, koji je u ponedjeljak stradao u saobraćajnoj nesreći u blizini brane u jugoistočnom departmanu Drom.

Međutim, ministarstvo u saopštenju nije detaljnije obrazložilo kako je motociklista stradao.

Prethodno je saopšteno da je jedna 50-godišnja žena stradala, kada se majka s djetetom koja se nalazila u kolima uspaničila pošto su učesnici protesta okružili njen automobil i počeli da lupaju po krovu.

Majka se uspaničila i kolima jurnula ka gomili, i tom prilikom navedena žena je stradala.

U međuvremenu, protesti, čiji učesnici nose žute prsluke, danas su nastavljeni na putevima širom Francuske, a Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je nasilje koje je dovelo do toga da 552 učesnika protesta i 95 policajaca bude povrijeđeno.

Povećanje cijene fosilnih goriva je dio strategije predsjednika Emanuela Makrona da se odustane od te vrste goriva, a mnogi vozači ih smatraju kao ravnodušnost vrha vlasti prema svakodnevnim ekonomskim problemima građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije