Svijet

Drugi ruski humanitarni konvoj kreće ka Lugansku

Drugi ruski humanitarni konvoj kreće ka Lugansku
Drugi ruski humanitarni konvoj kreće ka Lugansku

LUGANSK - Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) saopštila je danas da će kolona sa ruskom humanitarnom pomoći sa graničnog punkta "Izvarino" ka Lugansku krenuti sutra, javili su ruski elektronski mediji.

Agenciji Itar-Tas s je u pres centru "Novorosije" rečeno da se trenutno konvoj nalazi u gradiću Donjeck u Rostovskoj oblasti Rusije.

Ruska agencija podsjeća da je zamjenik ministra za vanredne situacije Rusije Vladimir Stepanov izjavio ranije da je ukupna masa druge humanitarne pošiljke 2.000 tona i da su osim hrane u njoj i preparati za prečišćavanje vode, agregati za struju i druga sredstva za prevladavanje posljedica humanitarne katastrofe.

Druga kolona vozila sa humanitarnom pomoći za stanovništvo jugoistočnih regiona Ukrajine bila je spremna za upućivanje u Ukrajinu prije tri nedjelje, a prepreka za upućivanje bilo je odsustvo odluke Ukrajine, koja je trebalo da potvrdi da je pošiljka humanitarna.

Prva partija humanitarne pomoći dopremljena je u Lugansk 22. avgusta.

Moskva je uoči dopremanja drugog konvoja izrazila nadu da će se ona ostvariti uz učešće službenika pogranične i carinske službe Ukrajine i predstavnika Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije