Svijet

Drugog referenduma o Brexitu neće biti

Drugog referenduma o Brexitu neće biti
Foto: Ilustracija | Drugog referenduma o Brexitu neće biti

LONDON - Drugog referenduma o Brexitu neće biti, izjavio je danas portparol birtanske premijerke Tereze Mej, ponovivši njeno uvjerenje da njen plan o napuštanju Evropske unije jeste jedini način da se postigne sporazum koji ispunjava vladine ciljeve.

"Britanski narod je glasao da napusti Evropsku uniju. Neće biti drugog referenduma...pod bilo kojim okolnostima", rekao je portparol novinarima, prenio je Rojters.

Britanska vlada postigla je 6. jula dogovor o poziciji za pregovore o budućem odnosu Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije poslije Brexita, izjavila je premijerka Tereza Mej.

Ministri su podržali plan o stvararnju zone slobodne trgovine za industrijsku i poljoprivrednu robu sa EU, na osnovu zajedničkog pravilnika, kao i "kombinovanoj carinskoj teritoriji", preneo je BBC.

"U detaljnim diskusijama kabinet je dogovorio našu kolektivnu poziciju za budućnost naših pregovora sa EU. Sada moramo brzo da pregovaramo naš predlog sa EU kako bismo dobili prosperitetnu i sigurnu budućnost koju zaslužuju svi naši građani", rekla je Mej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije