Svijet

Dva miliona dolara ispalo iz furgona

Dva miliona dolara ispalo iz furgona
Dva miliona dolara ispalo iz furgona

HONG KONG - Na ulicama Hong Konga je danas nastao pravi metež kada su pješaci i automobilisti krenuli da skupljaju novčanice koje su ispale iz jednog furgona.

Vrata blindiranog vozila, koje je prevozilo novac, iznenada su se otvorila i iz furgona su ispali sanduci sa oko 15 miliona honkonških dolara.

Novčanice su se rasule po ulici u samom centru grada gdje je u jednom trenutku gužva bila tako velika da je saobraćaj nakratko prekinut.

Televizijski snimci prikazuju pješake kako trče i frenetično grabe novčanice po asfaltu.

Ubrzo su stigli i policajci, od kojih su neki bili naoružani, sa kacigama i pancirima, kako bi osigurali prostor.

Više od 15,23 miliona honkonških dolara (1,96 miliona američkih dolara) našlo se na pločniku, saopštila je policija, a prenosi AFP.

"Sve osobe koje su našle novčanice moraće da ih vrate policiji u najkraćem mogućem roku. U suprotnom će biti optužene za krađu", upozorila je policija.

Vozač furgona je, po riječima jednog policajca, prešao put u trajanju od pola sata nesvjestan da su zadnja vrata vozila širom otvorena i da iz njega ispadaju sanduci s novcem.

Tek kada je stigao na odredište uvidio je šta se dogodilo, izjavio je policajac lokalnim medijima, precizirajući da je pokrenuta istraga na osnovu serijskih brojeva novčanica.

Stručnjaci kojima su se novinari obratili izjavili su da bi zadržavanje novčanica predstavljalo krivično djelo krađe koje je zaprijećeno kaznom do 10 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije