Svijet

Dva miliona pitanja za Putina, u centru pažnje Ukrajina

Dva miliona pitanja za Putina, u centru pažnje Ukrajina
Dva miliona pitanja za Putina, u centru pažnje Ukrajina

MOSKVA - Već dva miliona pitanja upućena su predsjedniku Rusije Vladimiru Putin koji će u podne po moskovskom vremenu, u 14 sati u Srbiji, održati godišnju televizijsku sesiju na kojoj će odgovarati na pitanja građana.

U fokusu pažnje, prema predstavniku Kremlja Dmitriju Peskovu, biće Krim, Ukrajina kao i po tradiciji domaća društvena pitanja.

Ovo će biti 12. put da Putin preko televizije odgovara na pitanja ruskih građana. Svaki put, on je govorio sve duže i duže, a prošle godine najduže - četiri sata i 48 minuta.

Izvori u Kremlju nisu mogli da predvide koliko će trajati današnje obraćanje ruskog predsjednika.

Dužina programa zavisi od predsjednika, od toga koliko aktivno pitanja budu upućivana, a izvjesno je samo da će to trajati nekoliko sati, rekao je Peskov, a prenijela ruska agencija Itar-Tas s.

Prema njegovim riječima, ove godine mnogi građani koji su zvali, izrazili su podršku šefu države povodom situacije na Krimu i Ukrajini. Nisam dobio nijedan protest, nijedno neslaganje (s Putinovim stavovima), rekao je Peskov i istakao da je on lično pogledao desetine hiljada pitanja upućenih predsedniku.

"Narod kaže - hvala ti za Krim! Mnogi su pitali kako mogu da pomognu, izrazili svoju nameru da daju novčani prilog za izgradnju mosta u zalivu Kerče (veza sa Krimom). I taj entuzijazam manifestovan je u brojnim apelima koja mogu samo da prijaju", rekao je Peskov.

U svakom slučaju, nastavio je on, veliki broj pitanja se odnosi na domaće prilike, svakodnevni život u zemlji, s tim da će građani moći direktno da se požale predsedniku.

Peskov je istakao da se Putin dobro pripremio za današnji susret sa građanima preko televizije, da je gledao izveštaje ministara, osvežio statističke podatke, i prošao kroz sva pitanja.

On je tradicionalno željan da oseti puls zemlje, dodao je Peskov.

Ove godine, građani će moći Putinu da se obrate telefonskim pozivom, sms porukom i imejlom, kao i preko videa. Takođe, ovog puta će i stanovnici dva nova entiteta, Krima i Sevastopolja, moći da postavljaju pitanja i za njih je otvoren poseban telefonski broj na koji će moći besplatno da zovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije