Svijet

Dvije rakete iz Sirije pale u Izrael

Dvije rakete iz Sirije pale u Izrael
Dvije rakete iz Sirije pale u Izrael

TEL AVIV - Dvije rakete ispaljene iz Sirije pale su u Izrael, blizu granične ograde, saopštili su vojni izvori.

Povreda i štete nije bilo u tom incidentu, koji je uslijedio nakon nekoliko dana pojačane napetosti duž izraelsko-sirijske granice, javljaju izraelski mediji.

Sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se na Golanskoj visiji i lokalni stanovnici su rekli da su čuli eksplozije poslije podneva po lokalnom vremenu.

Nije odmah bilo jasno da li su projektili namjerno ispaljeni na Izrael ili su rezultat slučajnog prelivanja sukoba između pobunjenika i snaga režima sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Sirene su se oglasile na sjeveru nakon što je Izrael navodno napao ciljeve koji pripadaju sirijskoj armiji tokom vikenda.

Strani mediji su javili da su izraelske vazduhoplovne snage izvele više udara na strateške baze u Siriji prošle nedjelje u sredu i petak uveče i spriječile iransko-sirijski pokušaj da se prokrijumčare unapređene rakete možda tipa "skad" libanskom Hezbolahu.

Izraelska armija je odbila da komentariše te izvještaje.

U nedjelju uveče su militanti, za koje se vjeruje da su operativci Hezbolaha, u znak osvete pokušali da podmetnu bombu na sirijsko-izraelskoj granici, ali su poginuli u izraelskom vazdušnom udaru.

U ponedjeljak je jedan izraelski izvor porekao izvještaje nekih arapskih medija da je izraelska armija potom napala raketne baterije koje pripadaju Hezbolahu i sirijskoj armiji blizu libansko-sirijske granice.

Al Džazira je izvijestila da je u tom napadu bilo nekoliko žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije