Svijet

Džordž Buš stariji se pridružuje kampanji brata Džeba

Džordž Buš stariji se pridružuje kampanji brata Džeba
Džordž Buš stariji se pridružuje kampanji brata Džeba

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD-a Džordž Buš stariji pridružiće se kampanji svog brata Džeba koji nastoji da osigura republikansku nominaciju za predsjednika SAD-a.

Bivši predsjednik Buš će se bratu pridružiti na skupu u Čarlstonu u Južnoj Karolini gdje će se 20. marta  održati idući republikanski predizbori i gdje se Džeb nada oživjeti svoju kandidaturu u kampanji kojom je do sada dominirao milijarder Donald Tramp.

Buš, bivši guverner Floride, u utorak je na predizborima u saveznoj državi Nju Hempšire završio na četvrtom mjestu s 11 posto glasova između senatora Teda Cruza i Marka Rubija. Oni se, zajedno s guvernerom Džonom Kasikom koji je bio drugi, bore da ih republikanski birači prepoznaju kao uvjerljivu alternativu Trampu.

Buš je do sada bio vrlo diplomatičan pri spominjanju svoje pordične dinastije, koja ukljjučuje i njegovog oca. Džeb je javno branio svog brata od političkih napada, istovremeno se distancirajući od baštine uglavnom nepopularnog Džordža koji je predsjedničku dužnost napustio s državom uvučenom u dva rata i finansijsku krizu.

Njihova majka, bivša prva dama Barbara Buš, Džebovoj se kampanji pridružila u Nju Hempširu a Džordž Buš stariji je već učestvovao u radijskoj reklami njegova brata.

Ankete pokazuju da javnost na starijega brat Buša nakon što je sedam godina izbivao s glavne političke pozornice, gleda naklonjenije nego kada je napuštao predsjednički položaj.

U radijskoj reklami koju je ove sedmice u medije pustio Džebov štab.

Džordž Buš Stariji svog brata hvali kao mirnog i postojanog vođu koji će "biti izvrstan vrhovni komadant vojsci SAD", što je poruka usmjerena mnogobrojnim veteranima i aktivnim pripadnicima vojske u Južnoj Karolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije