Svijet

Eksplodiralo skladište vatrometa, jedna osoba mrtva

Eksplodiralo skladište vatrometa, jedna osoba mrtva
Foto: N.N. | Eksplodiralo skladište vatrometa, jedna osoba mrtva

MADRID - U gradu Tui u Galiciji, na sjeverozapadu Španije, u srijedu je izbila eksplozija u skladištu vatrometa, pri čemu je jedna osoba poginula, dok je 26 osoba povrijeđeno, među kojima sedmoro djece, saopštila je Služba za vanredne situacije.

"Sve ukazuje da je riječ o skladištu vatrometa, ali je vatromet bio smješten u kući, a ne u magacinu. To skladište je bilo tajno, i nismo znali da ono postoji", rekao je novinarima gradonačelnik grada Tui, Karlos Vaskez, prenosi Rojters.

List "Faro di Vigo" navodi da su najmanje četiri osobe poginule u eksploziji koja je uništila desetine kuća i izbila prozore u prečniku od oko četiri kilometra, ali je Služba za vanredne situacije mogla da potvrdi da je samo jedna osoba poginula.

Na video-simku sa lica mjesta, koji je objavljen na sajtu španskog lista "El Mundo", vidi se gust dim iznad stambene zone, dok se na ulicama vide ruševine.

Vatrogasci trenutno pretražuju kuću po kuću u toj oblasti, u potrazi za poginulim i povređenim osobama, navela je Služba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije