Svijet

Eksplozija u Londonu: Zgrada u plamenu, ima povrijeđenih (VIDEO)

Eksplozija u Londonu: Zgrada u plamenu, ima povrijeđenih (VIDEO)
Eksplozija u Londonu: Zgrada u plamenu, ima povrijeđenih (VIDEO)

LONDON - Večeras nešto poslije 17.30 časova po lokalnom vremenu u Londonu je došlo do eksplozije u trospratnici.

Uzrok eksplozije zasad nije poznat, a na terenu su brojna vozila hitne pomoći i najmanje 75 vatrogasaca koji se bore s vatrom.

Policija je potvrdila da je ozlijeđeno najmanje pet osoba. Kako javlja Guardian, dvije osobe su odmah prevezene u bolnicu, dok se jedna osoba sama javila u bolnicu s povredama. Na mjestu eksplozije medicinske ekipe pružaju pomoć još dvema osobama.

Portparol policije izjavio je da se težine povreda još ne znaju, niti koji je uzrok eksplozije. "Vatra i dalje jako gori, na terenu je deset vratogasnih vozila i 70 vatrogasaca", kazao je.

Ne zna se ima li još ljudi u zgradi. U toku je gašenje velikog požara koji je buknuo nakon eksplozije.

"Osjetili smo kako se cijela zgrada trese"

Jedan od stanovnika za Guardian je ispričao kako je osjetio da se cije zgrada zatresla, a nakon toga je vidio oblak dima i vatru. "Čitavi zidovi stanova bili su razneseni, povukli smo ljude i izveli ih iz zgrade", ispričao je.

"U ovom trenutku teško je utvrditi uzrok eksplozije, ali istraga je u toku. U toku je i evakuacija stanovnika, a o svemu su informaisane i lokalne vlasti. Lokalne ceste su zatvorene, molimo vozače i pješake da izbjegavaju ovo područje", kazao je portparol Scotland Yarda.
 

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije