Svijet

Erdoan: Amerika ne podržava Tursku u borbi protiv terorizma

Erdoan: Amerika ne podržava Tursku u borbi protiv terorizma
Foto: Ilustracija | Erdoan: Amerika ne podržava Tursku u borbi protiv terorizma

ANKARA - Američke vlasti, bez obzira na svoja saopštenja, ne podržavaju Tursku u borbi protiv terorizma, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdoan, komentarišući pojavljivanje postera sa likom lidera Radničke partije Kurdistana Abdulaha Odžalana u sirijskoj Raki.

Turski mediji su ranije saopštili da je u Raki, koju su oslobodili arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga, uz podršku američke koalicije, okačen poster sa Odželanovim likom, koji u Turskoj izdržava kaznu doživotnog zatvora. 

„U Raki su okačili poster terorističkog lidera. Kako SAD to objašnjavaju? Kažu da je Radnička partija Kurdistana teroristička organizacija. Zar je to solidarnost u borbi protiv terorizma? Na bilateralnim razgovorima kažu da se bore protiv terorizma. Ne vjerujemo, niste sa nama“, rekao je Erdogan novinarima. 

Raka je bila pod kontrolom DAEŠ-a od 2013. godine. Grad je smatran nezvaničnom prestonicom terorista. Prošle godine koalicija na čelu sa SAD saopštila je da počinje operacija za oslobođenje grada. Oslobađanje Rake trajalo je 134 dana. (sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije