Svijet

Erdoan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

Erdoan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt
Erdoan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

ISTANBUL - Muslimanske zemlje su sposobne da same riješe svoje probleme, a iako izgleda da nam nudi pomoć, Zapad zapravo izvlači korist iz konflikata na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog svijeta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Verujte mi, oni nas ne vole", rekao je Erdoan, a prenio sajt RT.

"Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša djeca umiru", istakao je turski predsjednik danas tokom govora u Istanbulu.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi riješile "najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji".

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog svijeta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Vjerujte mi, možemo da riješimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsjednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vrijeme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije