Svijet

Erdogan: Snimcima o terorizmu ID nanosi veliku štetu poimanju islama

Erdogan: Snimcima o terorizmu ID nanosi veliku štetu poimanju islama
Erdogan: Snimcima o terorizmu ID nanosi veliku štetu poimanju islama

JAKARTA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Republika Turska od samog početka tenzija i sukoba u Siriji zagovarala ideju mira na tom području.

"Mi od samog početka u Siriji, ali i na cijelom Bliskom istoku, nismo tražili ništa drugo osim blagostanja, mira i napretka", rekao je Erdogan.

On je tokom zvanične posjete Indoneziji izjavio kako dvije zemlje imaju vrlo dobre odnose koje će u narednom periodu dodatno jačati.

Tokom posjete toj zemlji on je poručio kako najnoviji sukobi koji se dešavaju u Siriji i Iraku sve više ostavljaju traga u čitavom svijetu.

"Zauzeli smo odlučan i pametan stav protiv svih provokacija koje imaju za cilj da ugroze ekonomsku, socijalnu, političku i fizičku sigurnost naše zemlje", kazao je Erdogan.

Naglasio je kako teroristička organizacija Islamska država zločinima koje čini nanosi štetu percepcije islama u svijetu.

"Ova organizacija snimcima o haosu i terorizmu koje šalje u svijet čini veliku štetu poimanju islama i muslimana. Za rješenje ovog problema svi zajedno moramo zauzeti odlučan stav", rekao je turski predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije