Svijet

Erdogan: Želio bi da se obaranje aviona nikada nije desilo

Erdogan: Želio bi da se obaranje aviona nikada nije desilo
Erdogan: Želio bi da se obaranje aviona nikada nije desilo

ANKARA -Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je danas žaljenje zbog obaranja ruskog aviona i poručio da bi Turska želela da se to nikad nije dogodilo.

U obraćanju svojim pristalicama, Erdogan je ponovo branio delovanje Turske i kritikovao Rusiju zbog njenih akcija u Siriji, pre nego što je izneo svoje žaljenje zbog obaranja aviona.

Erdogan se obratio stanovnicima turskog grada Balikesira, na ceremoniji otvaranja zgrade Centra za obrazovanje pri Trgovinskoj komori ovog grada, a tom prilikom se osvrnuo i na posljednja dešavanja u vezi s pojačanim tenzijama s Rusijom. 

"Rusiji kažemo dođite da zajedno razgovaramo i riješimo ovaj problem unutar naših granica. Nemojte da ovu temu dovedemo do dimenzije koja će nanijeti štetu našim odnosima i nemojmo drugima priređivati užitak", poručio je Erdogan. 

On je još jednom podsjetio da se u ponedjeljak, 30. novembra, u Parizu održava Samit Ujedinjenih naroda za klimatske promjene, te da to može biti prilika za popravak odnosa. 

 Podsjećamo, turske vazdušne snage, u utorak, 24. novembra, oborile su ruski avion SU-24 zbog kršenja turskog vazdušnog prostora, iako su ruski piloti upozoreni deset puta u roku od pet minuta da promjene pravac kretanja. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije