Svijet

Evakuisana zgrada u kojoj se treba održati samit EU

Evakuisana zgrada u kojoj se treba održati samit EU
Foto: Ilustracija | Evakuisana zgrada u kojoj se treba održati samit EU

BRISEL - Zgrada "Evropa", predviđena za održavanje samita EU, evakuisana je danas po drugi put za nedjelju dana, nakon što je nekim ljudima pozlilo od hemijskih isparavanja.

Ovo se dogodilo uoči sutrašnjeg početka dvodnevnog samita Unije, prenosi AFP,a zvaničnici su izjavili da se pripreme za samit 28 lidera na kojem će naglasak biti na pregovorima o Brexitu, bez obzira na ovaj incident nastavljaju po planu ".

"Uprkos kontrolama i mjerama opreza, novi tehnički incident dogodio se danas u jednoj od kuhinja zgrade ''Evropa''.

Tehnički problem desio se u sistemu ventilacije u kuhinjama zgrade ''Evropa'' i stvorio štetne gasove u kuhinjama, zbog čega je pozlilo većem broju osoblja", navedeno je u saopštenju Evropskog savjeta.

Portparol Evrsopkog savjeta kazao je za AFP da će ketering za samit vjerovatno biti prebačen u susjednu EU zgradu "Justus Lipsijus", u kojoj su samiti održavani dok "Evropa" inače vrijedna 320 miliona evra,i poznata i po nadimku "Svemirsko jaje, nije otvorena ranije ove godine.

Agencija podsjeća da se zbog sličnog incidenta, kada je došlo do "reakcije između dva industrijska proizvoda za čišćenje", prošlog petka 20 ljudi žalilo da im je pozlilo, a devetoro je primljeno u bolnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije