Svijet

Francuzi šalju pisma izvinjenja Vučiću

Francuzi šalju pisma izvinjenja Vučiću
Foto: N.N. | Francuzi šalju pisma izvinjenja Vučiću

PARIZ - Osjećam se lično uvrijeđenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsjednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsjednik, poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

"Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsjedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018. godine ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvijezde u Parizu", piše Dulon d Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu i dodaje:

"Vjerujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumiju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo ''loše'' tretira".

Ime mog dede, Dulong, generala imperije, piše dalje, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

" I baš zbog toga, ja sam vrlo osjetljiv na ono što se dešava na tom svetom mjestu", kaže on i zaključuje:

"Zamolio bih vas, Gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da vjerujete u moje visoko poštovanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije