Svijet

Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario (VIDEO)

Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario  (VIDEO)
Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario (VIDEO)

LONDON - Najdžel Fardži, vodeći čovjek UKIP-a i jedan od pokretača Brexita, u emisiji 'Dobro jutro Britanija' priznao je da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji jednostavno - ne može ispuniti! UKIP-ovci su u svojoj propagandi mjesecima 'trubili' kako 350 miliona funti sedmično VB šalje u Evropsku Uniju i da će se u slučaju Brexita taj novac ići u britansko zdravstvo.

Britanci su na kraju izglasali izlazak iz Evropske Unije, a samo tri sata nakon proglašenja rezultata Fardži je priznao da je priča od 350 miliona funti u zdravstvenom sistemu jedna obična - laž!

- Jednostavno to ne mogu garantovati - rekao je Fardži i šokirao voditeljku koja ga je podsjetila da je dobar dio od 17 miliona glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije upravo to napravilo zbog tog obećanja.

- To je bila greška, nismo smjeli to reći - smijao se Fardži koji se pokušao izvući uz objašnjenje da on to lično nikada nije rekao.

Voditeljika nije odustajala:

- Čekajte, 17 miliona je glasalo zbog vas između ostalo i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila greška!?

- Tako je - mrtav-hladan je odgovorio Fardži.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije