Svijet

Godinama zlostavljala dečka: Tukla ga čekićem, bola nožem i branila mu da jede

Godinama zlostavljala dečka: Tukla ga čekićem, bola nožem i branila mu da jede
Foto: Screenshot | Godinama zlostavljala dečka: Tukla ga čekićem, bola nožem i branila mu da jede

Aleks Skil (22) i Džordan Vort (22) imali su po 16 godina kada su se zavoljeli i počeli da se zabavljaju. Nakon nekog vremena, njen pravi karakter je počeo da izbija na površinu.

Aleks je u dokumentarcu koji je "BBC" uradio objasnio kako je Džordan počela da ga kontroliše, od njegove frizure do boje odjeće koju smije da oblači. Na početku Aleks to nije shvatao kao nešto negativno, već je želio da joj se što više svidi. 

Međutim, kada mu je isjekla SIM karticu i upropastila proslavu 18. rođendana svađom sa rođakom, raskinuli su. Ipak, u maju 2014. godine Džordan mu se javila i rekla da je rodila njihovog sina, pa su se pomirili.

Aleks je ubrzo shvatio da se Džordan nije nimalo promijenila. Kad su se uselili u kuću u Sariju, Džordan mu je zabranila kontakt s porodicom. Čak je njegovim roditeljima napisala u njegovo ime da ih mrzi i da ne želi više da ih vidi. Čak je jednom slagala da mu je djed. Nakon što je dva sata plakao, rekla mu je "da se šali".

Zlostavljanje je postajalo sve ozbiljnije, pa mu je tako Džordan oduzela novčanik i dokumente, nije mu dozvolila da radi niti da jede bez njene dozvole, zbog čega je značajno smršao.

"Tijelo je počelo da mi se gasi", ispričao je Aleks u dokumentarcu.

Nakon 4 godine veze počela je da ga zlostavlja i fizički.

Čekićem ga je udarala po potkoljenicama i glavi, nožem ga je bola po rukama i nogama i polijevala ga je vrelom vodom dok je spavao. Udarala ga je bilo čim što bi joj došlo pod ruku. Jednom ga je toliko izudarala četkom za kosu da mu je djelimično izbila zub, a pošto nije mogao da ide kod zubara, Aleks je morao da ga izvadi sam.

"Vozili smo se automobilom i sve je djelovalo normalno. Odjednom je rekla: 'To je to', izvadila četku i potpuno poludjela", ispričao je Aleks, koji se nadao kako će zlostavljanje prestati nakon što im se u maju 2017. rodila i kćerka. Ali zlostavljanje je tad postalo još gore.

"Vrištao sam", rekao je Aleks kad je ispričao kako ga je stjerala u ćošak i polila kipućom vodom. Zbog toga je trebalo da ide na operaciju, ali Džordan ga nije pustila. Samo nekoliko dana nakon toga napala ga je nožem za hljeb i posjekla mu ruku dok je pokušao da se odbrani.

"Bilo je oko 2 sata ujutro. Pokušavao sam da je spriječim da uđe u kupatilo, htjela je da mi izbode glavu", ispričao je mladić. Komšije su pozvale policiju, ali je on iz straha slagao da je sam kriv za povrede.

Nakon što su ga pustili iz bolnice, Aleksa su posjetili zabrinuti policajci. Tek kad su došli po danu, vidjeli su koliko je loše njegovo stanje. Bio je iscrpljen, pun modrica. U policijskom autu uspjeli su da ga nagovore da progovori o zlostavljanju.

Nakon što je prošao sistematski pregled, ljekari su mu saopšili da ne bi živio još duže od 10 dana da ga nisu doveli. Mjesecima nije pojeo normalan obrok, a ustanovili su mu i hidrocefalus, nakupljanje tečnosti u lobanji zbog udaraca u glavu.

Džordan je brzo uhapšena i osuđena na sedam godina zatvora.

"Kad su je uhapsili, osjetio sam se tako slobodno", objasnio je Aleks, koji sada ima puno starateljstvo nad djecom, ali i podršku svoje porodice.

"Ljudi me stalno pitaju zašto nisam otišao, ali to je tako komplikovano. Kako dani prolaze, sve bolje to shvatam", zaključio je Aleks, prenosi "Espreso".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije