Svijet

Gole Ukrajinke ponovo u akciji: Srušile pehar Evra 2012

Gole Ukrajinke ponovo u akciji: Srušile pehar Evra 2012
Gole Ukrajinke ponovo u akciji: Srušile pehar Evra 2012

KIJEV - Ukrajinska ženska grupa FEMEN održala je danas još jednu "toples akciju", kada je jedna od aktivistkinja srušila sa postolja pehar Kupa šampionata Evrope u fudbalu.

Grupa je na svom nalogu na društvenoj mreži "Tviter" istakla da je akcija bila usmjerena protiv pretvaranja u centar seks-turizma Ukrajine, koja je, uz Poljsku, od 8. juna do 1. jula domaćin šampionata "Evro-2012", prenijela je ruska agencija RIA Novosti.

Ruski kanal NTV navodi da je aktivistkinja Julija Kovpačika grudima srušila pehar, postavljen na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva, prethodno skinuvši majicu, a da je na njenom tijelu bila napisana poruka na engleskom "Fuck Evro-2012".

Djevojka je na prevaru ubijedila čuvare da je puste do pehara, a potom se brzo skinula i bacila na fudbalski trofej.

U svom blogu aktivistkinje FEMEN-a napisale su da žele da sruše "Evro-2012", jer UEFA, navodno, promoviše seks-turizam i stimuliše ukrajinsku seks-industriju, bavi se "debilizacijom zemlje".

"Pravi povod za bojkot Evro-2012 za svjetske lidere treba da budu ne privremene teškoće jedne oligarhkinje (bivše premijerke Julije Timošenko), već tragedija stotina hiljada siromašnih ukrajinskih žena, uvučenih u svjetsku seks-industriju", navodi ta grupa.

Obezbjeđenje pehara, izloženog u Kijevu, reagovalo je munjevito i djevojku su pokrili ogromnim peškirom, a policija ju je potom privela.

Aktivistkinje FEMEN-a redovno održavaju akcije protesta ne samo u Ukrajini, već u posljednje vrijeme i u cijelom svijetu.

Njihov "stil" je da se pri bilo kakvim okolnostima i vremenskim uslovima pojavljuju u toplesu i sa vjenčićem od cvijeća na glavi, koji je dio ukrajinskog narodnog folklora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije