Svijet

Gončarenko napustio stanicu milicije

MOSKVA - Poslanik ukrajinske skupštine Aleksej Gončarenko napustio je stanicu milicije u Moskvi, javila je RIA "Novosti".

U pratnji konzula Ukrajine Genadija Breskaljenka, Gončarenko je ušao u automobil Ambasade Ukrajine gdje su ga čekali advokati, i odvezao se. 


Advokat Mark Fejginš potvrdio je na "Tviteru" da je Gončarenko oslobođen, a ukrajinski predsjednik Petar Porošenko je na "Tviteru" napisao da je Gončarenko u Ambasadi Ukrajine i da je razgovarao sa njim, prenosi agencija TASS. 

Gončarenko je, kako navodi ruska državna agencija, pozvan sutra kod prekršajnog sudije zbog odbijanja da se povinuje zakonitom zahtjevu pripadnika policije. 

Agencija TASS je ranije prenijela saopštenje informativne službe Istražnog komiteta da je saslušan o okolnostima krivičnog djela prilikom tragičnih događaja u Odesi od 2. maja prošle godine. 

Moskovska policija zadržala je Gončarenka prije marša održanog u pomen opozicionaru Borisu Nemcovu u Moskvi. 

Ukrajinske agencije, međutim, prenose izjavu savjetnika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine i poslanika Antona Geraščenka da Gončarenko, kako tvrdi, nije imao nikakve veze sa prošlogodišnjim događajima u Odesi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije