Svijet

Gradonačelnik Jalte pozvao Donalda Trampa na Krim

Gradonačelnik Jalte pozvao Donalda Trampa na Krim
Gradonačelnik Jalte pozvao Donalda Trampa na Krim

JALTA - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp dobio je poziv da posjeti Krim, javlja Rušta tudej. Gradonačelnik Jalte Andrej Rostenko poželio je Trampu uspjeh na predsjedničkim izborima 2016. godine i pozvao ga da posjeti taj grad.

"Mi pratimo proces izbora u vašoj zemlji sa velikim interesovanjem," napisao je gradonačelnik Jalte u otvorenom pismu Trampu, objavljen na sajtu grada.

"Mi volimo vaš izborni program i sviđate nam se kao izuzetna osoba. Odluka da nakon pobjede na izborima planirate da ostvarite prijateljske odnose sa predsjednikom Putinom je odlična", napisao je Rostenko.

Naveo je da je Trampov pristup spoljnoj politici veoma sličan ruskom i pozitivan.

"Hoćete da budemo prijatelji sa Kinom, i želimo istu stvar. Vi podržavate napore Rusije u borbi protiv međunarodnog terorizma kao i mi. Imamo mnogo toga zajedničkog i to je dovoljan razlog da vas pozovem ", stoji u pismu. Gradonačelnik je podsjetio da je Jalta ima samo jednu ulicu nazvanu po menu nekoj predsjednika SAD – Ruzveltovu ulicu. Poželio je Trampu pobjedu i napisao da će Jalta možda jednog dana dobiti još jednu ulicu po imenu jednog američkog lidera koji je učinio neprocenjiv napord u poboljšanju odnosa između dva naroda.

Ranije ove nedelje, Tramp je pohvalio antiterorističke operacije Rusije u Siriji, ističući da Moskva bombarduje ISIS, jer je predsjednik Putin želi da spriječi teorizam u Rusiji.

Tramp je takođe kritikovao politiku SAD na Bliskom istoku, navodeći da je odgovorna za haos u Iraku i Libiji.

Tramp, 69-godišnji milijarder nekretnina ušao je u američku predsjedničku trku u junu, tražeći nominaciju republikanaca.

On trenutno vodi u svim anketama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije