Svijet

Granate pale na centar Donjecka

Granate pale na centar Donjecka
Granate pale na centar Donjecka

DONJECK - Artiljerijske granate pale su danas na centralni dio Donjecka, na istoku Ukrajine, a od detonacija je poginula najmanje jedna osoba.

Očevici su poslije granatiranja vidjeli tijelo čovjeka u ruševinama teško oštećene destospratne stambene zgrade, nedaleko od gradskog centra.

Ukrajinske snage nastavljaju ofanzivu protiv proruskih snaga, u pokušaju da ih potisnu iz njihovih glavnih uporišta, Donjeka i Luganska.

Opštinske vlasti prethodno su saopštile da je u vojnim akcijama i artiljerijskim napadima ukrajinske armije u posljednja 24 časa poginulo 22 civila, uključujući troje djece, prenio je Itar-tas.

Kancelarija gradonačelnika Gorlovke, u regionu Donjecka, saopštila je da je u ovom području poginulo 17 civila, dok su 43 osobe ranjene.

Granate su uništile gornji sprat lokalne škole, oštetile bolnicu i izazvale prekid rada 75 podstanica mreže za prenos električne energije.

Pet starijih lica poginulo je u pogođenom domu za penzionere u Lugansku, više od 40.000 ljudi nema struju, a 20.000 nema pristup zalihama vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije