Svijet

Haos nakon eksplozije na koncertu u Mančesteru

Haos nakon eksplozije na koncertu u Mančesteru
Haos nakon eksplozije na koncertu u Mančesteru

MANČESTER - Na koncertu svjetski popularne pjevačice Arijane Grande došlo je do eksplozije, a po trenutnim saznanjima u pitanju je bombaš samoubica.

Poginulo je 19 osoba, a preko 50 osoba je povrijeđeno.

Kako je Ariana Grande pjevačica koju mahom slušaju tinejdžeri, na društvenim mrežama je nastao haos. Mreže mobilnih operatera su usijane i skoro da i ne funkcionišu, pa roditelji putem twittera tragaju za stotinama tinejdžera.
Facebook je, kao i nakon svake nesreće, napravio i safety check, kako bi rodbina i prijatelji onih koji su se u nesrećnom trenutku nalazili u Mančesteru znali da su njihovi najmiliji dobro i na sigurnom.

Hotel Holiday Inn Manchester je organizovao prihvatni centar i mjesto za nalaženje, za sve koji su bili na koncertu i koji su se u haosu nakon eksplozije razdvojili, a taksi službe voze besplatno čitavo veče. Oni kojima treba prenoćište, isto mogu da pronađu preko twittera korištenjem heštaga #roomformanchester

Takođe, na twitteru je pokrenuta i stranica za sve one koji ne mogu da pronađu svoje najbliže. Stranicu možete pogledati ovdje.

Trenutak eksplozije iz ugla posjetilaca koncerta koji su bili na tribinama pogledajte na videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije