Svijet

Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile

Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile
Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile

NJUJORK - Kandidatkinja Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton odbacila je danas navode da je zbog veza stranih subjekata sa dobrotvornim fondom njenog muža, tokom obavljanja funkcije državnog sekretara bila pod uticajem neke strane sile.

"Moj rad na mjestu državnog sekretara nije bio pod uticajem bilo koje strane sile. Političke odluke donosila sam na osnovu onoga što sam mislila da je ispravno u cilju bezbjednosti Amerikanaca i zaštite naših interesa u inostranstvu", rekla je ona za kanal MSNBC.

Takođe je izrazila uvjerenje da su i njeni saradnici radili adekvatno, prenosi Rojters.

Klintonova je dodala da će, ako bude izabrana, preduzeti dodatne korake da osigura da ne dođe do konflikta interesa između njene administracije i fondacije koju je osnovao njen muž i bivši predsjednik Bil Klinton.

Takođe je najavila da fondacija traži partnere za saradnju.

Kandidat republikanaca Donald Tramp pozvao je prije nekoliko dana Klintonove da odmah zatvore svoj dobrotvorni fond, ocijenivši da je Klinton Fondacija "najkorumpiranije preduzeće u političkoj istoriji".

Agencija AP podsjeća da je fondacija nedavno objavila da, ukoliko Hilari Klinton bude izabrana za predsjednika, više neće primati donacije od stranaca.

Nedavno je NY Times objavio da je dobrotvorni fond Klintonovih dobijao desetine miliona dolara iz zemalja koje je američki Stejt department optuživao za kršenje ljudskih prava - čak i u vrijeme kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije