Svijet

Hilari Klinton neće slati američku vojsku u Siriju i Irak

Hilari Klinton neće slati američku vojsku u Siriju i Irak
Hilari Klinton neće slati američku vojsku u Siriju i Irak

VAŠINGTON - Favoritkinja za kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton izjavila je da bi slanje američkih kopnenih snaga u Siriju i Irak radi borbe protiv Islamske države bilo "loša ideja".

"Trenutno ne mogu da zamislim nikakve okolnosti pod kojima bih pristala na to, zato što mislim da je najbolji način da porazimo ID iz vazduha, što već radimo, sa tla, gdje pomažemo, obučavamo i opremamo trupe, kao i u sajber prostoru gdje, ne zaboravite, džihadisti predstavljaju jake neprijatelje", rekla je Klintonova u intervjuu za emisiju televizijske mreže CBS, prenijela je agencija AFP.

Predsjednik SAD Barak Obama je prošlog mjeseca odobrio da se na sjever Sirije pošalje ne više od 50 specijalaca, koji se na terenu neće boriti, već će pomoći u koordinaciji lokalnih snaga i napora koalicije u borbi protiv ID.

"Ne znamo još koliko će specijalaca biti potrebno, koliko će biti potrebno ljudi za obuku i nadzor, ali ako govorimo o hiljadama vojnika, kao što predlažu neki iz Republikanske stranke, mislim da je to loša ideja", rekla je ona.

"Slažem se sa stavom predsjednika da ne šaljemo američke vojnike u Siriju i Irak. Nećemo to uraditi", istakla je bivši američki državni sekretar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije