Svijet

Humanitarka "zbrinjavala" djecu za novac

Humanitarka "zbrinjavala" djecu za novac
Humanitarka "zbrinjavala" djecu za novac

KENIFRA - Marokanka koja je bila na čelu humanitarne organizacije, osuđena na dve godine zatvora zbog trgovine napuštenom djecom koju je "zbrinjavala" za novac, javila je veceras marokanska državna novinska agencija MAP.

Sud u marokanskom gradu Kenifri je tu ženu u pedesetim godinama osudio, pored zatvorske, i na novčanu kaznu od 5.000 dirhama (500 dolara) za učešće u trgovini napuštenom djecom, dok je bio na čelu lokalne humanitarne organizacije.

Ona se nalazi u pritvoru od marta, pošto je uhvaćena kako da nudi jednoj ženi na usvajanje maloljetnika u zamjenu za novac, a njena humanitarna organizacija je ugašena, prenijela je agencija AFP.

Marokanski sudovi su se u 2013. godini bavili sa 5.377 slučajeva napuštene djece ili skoro 15 dnevno, navelo je marokansko ministarstvo pravde i dodaje da je Vlada zatim uvela mjere za podsticanje porodica na usvajanje napuštene djece. 

Prema posljednjim podacima, u Maroku ima godišnje oko 30.000 slučajeva da neudate žene postanu majke, a sedam od 10 takvih očeva odbijaju da dijete priznaju kao svoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije